گز انگبینی

تاریخ مدونی در زمینه ساخت گز با استفاده از انگبین وجود ندارد . البته شناخت این شکر طبیعی و بوته انگبینی به دوران گذشته برمی گردد حتی به قبل از ظهور دین اسلام ، یعنی به زمان حضرت موسی (علیه السلام) که در قرآن کریم نیز از آن یاد شده است.در اواخر حکومت قاجاریه برخی از ثروتمندان و صاحبان قدرت بوسیله خدمه خود ، انگبین را از محل رویش آن که عمدتا خوانسار و بعضی از مناطق چهارمحال و بختیاری بود به اصفهان می آوردند و در ایام عید نوروز آن را به حلواسازی ها می دادند تا برای آنها نوعی حلوا درست کنند که شیرینی آن از انگبین باشد. در شهر اصفهان در محله های چهارسوق شیرازی ها ، میدان قدیم و بازار قنادها در کنار میدان امام ، بازارچه نو ومسیر دروازه اشرف چند کارگاه حلواسازی وجود داشت که از شیره انگور و شیره خرما ، حلوا می ساختند که بعضی از همان حلواسازها به تدریج وارد گزسازی شدند. حرفه گز سازی از سال ۱۳۳۴ به بعد رونق گرفت بطوریکه امروزه بیش از هزار واحد گزسازی در استان اصفهان مشغول فعالیت هستند و گز یکی از پرفروش ترین سوغات اصفهان به شمار می رود.

 گز انگبینی

 گز انگبینی

Rate this post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.